Pri osebnem prehranskem svetovanju boste sodelovali neposredno z mano.

individualno prehransko svetovanje

Če iščete individualno prilagojene rešitve za prehrano in vitalnost, je individualno prehransko svetovanje prava izbira za vas.

Svetovanje pri nutricionistki Špeli Vehar poteka v več korakih in od posameznika je odvisno, koliko teh korakov mora narediti. Nekatere stranke imajo že zelo dobro prehransko osnovo in potrebujejo le en individualen prehranski posvet, spet druge pa potrebujejo bolj intenzivno spremljanje in pomoč.

1. Korak: Osebni posvet z analizo navad in napotki

Kot svetovalka moram opraviti analizo vašega stanja in prehranskih navad, zato da lahko ugotovim, kje ste do sedaj delali napake, zakaj ste jih delali in kako jih bomo lahko skupaj rešili.

Zakaj je treba pred kakršnim koli skupnim delom opraviti osebni posvet?

  • Da dobimo vpogled v to, katere spremembe morate uvesti v svoje življenje, če želite izboljšati svoje trenutno telesno stanje
  • Da vi razumete, kako ste si pridelali določena neželena telesna stanja ali kronične okvare telesa in da se naučite, kako jih lahko s pomočjo spremembe življenjskega sloga odpravite ali močno izboljšate (diabetes T1, T2, povišan pritisk, holesterol, debelost, pretirana suhost, utrujenost, migrene, kandida, zaprtost, težave s ščitnico, srčno žilna bolezen, chronova bolezen, artritis, gastritis ipd.)
  • Da vam lahko oblikujemo osebno prilagojena navodila kako priporočljive prehranske prakse in jedi uvesti v svoje obstoječe urnike in navade
  • Da dobite 3 koristne materiale za samopomoč: e-knjižico za samostojno izvajanje zdravojedega prehranjevanja v praksi z recepti in nakupovalnim seznamom ter navodili za zdravojedo prehranjevanje (v vrednosti 12€) in e-knjižico za samostojno izvajanje naravnega razstrupljanja telesa s sadjem in zelišči z recepti in nakupovalnim seznamom ter dostop do zaprte podporne skupine na Facebooku, kjer nudimo podporo osebam, ki se odločijo za naravni detoks program (v vrednosti 27€). Prav tako dobite tudi priročnik Kažipot vitalnosti, kjer imate na voljo predlog tedenskega menija, navodila za sestavljanje nasitnih in primernih obrokov, opis idealnega dne ter jasna navodila za dolgoročno prehranjevanje, ki vodi v trajno vitko in vitalno telo (v vrednosti 9€).
  • Da dobite 60 min neprecenljivih informacij o tem, kako sta vaša dosedanja prehrana in življenjske navade poškodovala vaše telo in organe in kako lahko to spremenite z ustreznimi popravki in prilagoditvami.
  • Da ocenim, kakšno je trenutno prehransko vas in vaše družine – na osnovi tega lažje ocenim, kako dolgo bo stranka potrebovala, da osvoji vse osnove zdravega prehranjevanja in da nove navade postanejo del strankinega življenjskega stila.

Več o tem, kako točno poteka osebno prehransko svetovanje si preberite v članku.

Kakšna je cena individualnega poglobljenega prehranskega svetovanja?

Cena posveta z vsemi vključenimi bonusi je 87€.

Kotizacijo za svetovanje poravnate pred izvedbo svetovalnega klica ali osebnega obiska (v tem primeru svetovalec zaračuna potne stroške v višini 0,32€/km).

2. Korak: Intenzivno tedensko prehransko spremljanje

Večina ljudi uživa prehrano, ki je zelo daleč od optimalne zdrave prehrane. Zanje se prava pot po svetovanju komaj zares začne.

Kaj vključuje intenzivno tedensko prehransko spremljanje?

  1. Dodaten dokument z navodili za ureditev shrambe in napotki za razporeditev in primerno hranjenje različne hrane v kuhinji (kako hraniti različno sadje, zelenjavo, gomolje, žita, stročnice, pokvarljive izdelke itd.).
  2. Dnevno odgovarjanje svetovalca na vaša specifična vprašanja glede prehrane (nakupovalni nasveti, nasveti za prehranjevanje izven doma, nasveti za pogovore z družino ipd.) in zdravja v osebnem pogovoru prek osebnih sporočil (1 do 3x na dan).
  3. Skupno 1h telefonskih klicev na teden (lahko tudi več krajših klicev).

Več o poteku in načinu prehranskega spremljanja si preberite v članku.

Kakšna je cena individualnega poglobljenega prehranskega spremljanja?

Cena tedenskega individualnega spremljanja je 50€. 

Osnova mesečnega spremljanja je opravljen osebni prehranski posvet.

Kotizacijo za svetovanje poravnate pred začetkom spremljanja.

3. Korak: Osebna podpora svetovalca

Nekatere stranke potrebujejo še več podpore in rade preživijo čas s svetovalcem ter skupaj obiščejo trgovino, uredijo shrambo, pripravijo zdrav obrok, svetovalca predstavijo družini in ga prosijo, da pojme zdrave prehrane obrazloži tudi družini. Celoten potek osebnega obiska se kreira skupaj s svetovalcem.

Osnova za osebno podporo svetovalca na domu je opravljen osebni prehranski posvet.

Za take stranke se individualno pripravi program obiska in vsebine obiska. 

Cena osebnega obiska je 60€/uro (+ 0,32€/km potnih stroškov) (minimalen zakup 2 ur).

 

Za več informacij pošljite povpraševanje!

Ne veste, če je osebno svetovanje, spremjanje ali obisk primerna metoda za vaše spremembe? Preberite si več o svetovanju v članku ali pa preberite mnenja naših strank.