Si poleg poslovnih uspehov pri sebi in zaposlenih želite doseči in obdržati tudi telesne cilje?

Svetovanja za podjetja

Menim, da si vsak podjetnik želi, da bi njegovo telo odražalo uspeh, ki ga sicer doživljajo v poslovnem svetu. Prav tako sem prepričana, da si istega želijo za svoje zaposlene.

Prav zagotovo bi bili vsi vodilni veseli kadra, ki ima energijo, je vitalen in ima isti zagon preko celega dne ter je čim manj odsoten zaradi različnih bolezni. Hočeš nočeš, zdravje podjetnikov in zaposlenih dolgoročno vpliva tudi na “zdravje” letne bilance.

Žal (ali pa na srečo) vam moram povedati, da ima prehrana ogromen vpliv na možganske funkcije, koncentracijo, splošno počutje in tudi telesni videz.

Prav zaradi tega sem za podjetja osnovala poseben (posameznemu podjetju prilagojen) program “V zdrav posel z zdravimi telesi”. Pri tem programu bomo vas in vaše zaposlene naučili najpomembnejših praks, ki omogočajo trajnostne rezultate na področju telesne vitalnosti in energije.

Kaj je pomembno za učinkovito prehransko svetovanje za podjetja?

Če želite, da ima promocija zdravja na delovnem mestu kakršen koli učinek, je najprej pomembno, da se zavedate, da morajo biti s tematiko zelo dobro seznanjeni vsi tisti, ki so vpleteni v prehrano vaših zaposlenih:

1. Kuhinjsko  osebje – če imate v svojem podjetju ali v njegovi neposredni bližini gostinski obrat, v katerem večina vaših zaposlenih malica, potem bi vam moralo biti v interesu, da se njih poduči o tem, katera in na kakšen način pripravljena hrana je za vaše zaposlene najbolj optimalna.

2. Zaposleni – če boste uvedli spremembe v menijih, ne da bi o koristih tovrstnih sprememb prej obvestili delavce ali jim pripravili izobraževanja, ste na tankem ledu. Ljudje namreč ne marajo sprememb, če jih ne razumejo. Če boste denimo iz miz umaknili solnice, obrokov pa ne boste pripravili na način, da bi bili brez soli okusni in niti ne boste imeli izobraževanja za zaposlene o problematičnosti velike uporabe soli, potem bodo zaposleni nezadovoljni. V svoji praksi sem ugotovila, da so ljudje za spremembe odprti šele, ko RAZUMEJO, ZAKAJ se jim izplačajo, KAJ morajo narediti in KAKO naj to izvedejo.

3. Vodstvo – vodstvo vašega podjetja mora zelo dobro vedeti, katere prehranske prakse so tiste, vaše zaposlene vodijo v vitalnosti, storilnosti in visoki energiji in katere so tiste, ki vaše zaposlene vodijo stran od tega. Dobri voditelji vedo, kaj je dobro za njihove ljudi in naredijo vse, da jih o tem podučijo in jim hkrati to tudi omogočijo, kolikor je to v njihovi moči.

Kako izvajamo prehransko svetovanje za podjetja?

Prehransko svetovanje za podjetja izvedemo na vseh nivojih, kjer je to potrebno, da lahko zaposleni dejansko dajo naša priporočila in navodila v prakso. Zato imamo izobraževanje razdeljeno na 3 sklope:

  1. Sklop: Izobraževanje za kuhinjsko osebje (če si zaposleni v večini ne prinašajo svoje hrane)
  2. Sklop: Izobraževanje za zaposlene (izvedba delavnic – enodnevne delavnice ali več-tedenski tečaji)
  3. Sklop: Izobraževanje za vodstvo (izvedba delavnic – enodnevne delavnice ali več-tedenski tečaji)
 
Vsa izobraževanja vsebujejo t.i. teoretični del, kjer slušatelje podučimo o tem, ZAKAJ bi bilo dobro, da spremenijo svoje prehranske navade in KAJ konkretno morajo storiti ter praktični del, kjer jih naučimo, KAKO naj vse to prenesejo na svoje krožnike in sestavijo odlične, enostavne in zdrave obroke.

Si poleg poslovnih uspehov želite doseči in obdržati tudi telesne pri sebi in svojih zaposlenih?

PRIJAVI SE ZA DOSTOP DO TEČAJEV IN OSTALIH VSEBIN.

Vsebine blagovne znamke Lucky Shelly spadajo pod društvo Ena Pot in jih varuje Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP). Do vsebine lahko dostopajo vsi člani kluba Lucky Shelly, ki se odločijo, da bodo s srcem in prostovoljno donacijo podprli delovanje neprofitnega društva. S prostovoljno donacijo imajo doniranci možnost, da dobijo izbrane vsebine brezplačno.

Društvo na podlagi Ustave Republike Slovenije (URS) prepoveduje, da državni organi in njegovi zaposleni dostopajo do vsebin društva.

Pozabljeno geslo?

Še nimaš računa?