Osebno prehransko svetovanje z intenzivnim mesečnim spremljanjem

osebno prehransko svetovanje

Razmišljate o tem, da bi najeli prehranskega svetovalca za osebno svetovanje pa ne veste, če bi bilo to primerno in uporabno za vašo specifično življenjsko situacijo.

V spodnjih vrsticah smo za vas strnili potek našega svetovanja in njegove ključne prednosti in lastnosti, da se boste lahko lažje in bolj informirano odločili za morebiten naslednji korak.

Pogledali si bomo kako poteka prehranski posvet pri prehranski svetovalki Špeli Vehar in kako poteka njeno osebno intenzivno tedensko spremljanje. Osnovne informacije o tem, kaj boste izvedeli na posvetu in cene posvetov in intenzivnega tedenskega prehranskega spremljanja so za vas dostopne v opisu storitve osebnega prehranskega svetovanja.

Zakaj je osebni posvet pomemben za svetovalca in stranko?

Kot svetovalka moram opraviti analizo vašega stanja in prehranskih navad, zato da lahko ugotovim:

 1. Kakšen tip osebnosti ima stranka in kako moramo tej osebnosti prilagoditi prehranski načrt
 2. V kakšnem socialnem okolju živite in kako moramo temu okolju prilagoditi prehranski načrt
 3. Katere prehranske in življenjske navade so doprinesle k vašemu trenutnemu stanju telesa-
 4. Kakšno hrano imate radi, da lahko prehranski načrt prilagodimo vašim kuhalnim navadam in brbončicam
 5. Na osnovi simptomov lahko ugotovim, kateri organi in žleze v telesu so oslabljene in vidim, kakšen prehranski načrt bo te težave najlažje pomagal odpraviti

Kakšen je potek prehranskega posveta?

PRED POSVETOM:

Na začetku vam svetovalec na vaš e-naslov v izpolnitev pošlje dva podrobna vprašalnika. Preko prvega izve, kakšna je vaša osebnost, socialno okolje in vaše trenutne prehranske navad. Prek drugega pa izve, kakšni so vaši simptomi in na osnovi tega vam lahko pove, kateri vaši organi in žleze so potrebne regeneracije in izboljšanja. Ko svetovalce dobi vaše odgovore, se z njim dogovorite za termin video klica.

POSVET:

Posvet poteka prek video klica in traja 60 minut. 

Na posvetu vam svetovalec ustno analizira ugotovitve, ki jih je dobil s pregledom vaših odgovorov. Poleg tega odgovori na vsa vaša vprašanja ter vam pripravi osebne napotke, ki so prilagojeni na vaše zdravstveno stane, na vaše socialno okolje in na vaš tip osebnosti. Skupaj se pogovorita o vseh vaših izzivih v zvezi s prehrano in najdeta način, kako boste v svoje življenje vpeljali boljše rešitve!

PO POSVETU:

Po posvetu vam bo svetovalec na vaš e-naslov poslal naslednje materiale:

 1. E-knjigo receptov in navodila za zdravojedo prehranjevanje
 2. E-knjigo za celično regeneracijo in detoks s sadjem in zelišči ter vabilo v zaprto skupino za podporo na detoks programu
 3. E-priročnik Kažipot vitalnosti z jedilnikom in navodili za sestavo obroka
 4. Osebno prilagojena navodila in nasvete, ki so bili ustno podani na osebnem posvetu skupaj z določenimi opozorili in dodatnimi pojasnili (prehrana otrok, športnikov, nosečnost ipd.)

Kakšen je potek intenzivnega prehranskega spremljanja

Obvezen predpogoj za prehransko spremljanje je opravljen začetni prehranski posvet. Na osnovi tega posveta se skupaj s prehranskim svetovalcem odločita, če je spremljanje sploh potrebno, svetovalec pa vam na osnovi svojih izkušenj in znanja predlaga, koliko mesecev bi bilo primerno sodelovati za dosego vašega želenega cilja.

Potem s svetovalcem odpreta zaseben pogovor na prek ene od uporabnih telefonskih aplikacij, ki vam osebno najbolj ustreza (Whatsapp, Viber, Telegram, Zoom). Na tej aplikaciji potem na dnevni ravni svojemu svetovalcu pošiljate poročila svojega dne, ki zajemajo:

 • Slike ali povzetke tega, kaj ste jedli oz. kupili v trgovini
 • Dekalaracije izdelkov, za katere ne veste, če so primerni/priporočljivi za vaše uživanje
 • Vprašanja v zvezi s svojim stanjem telesa in spremembami, ki se vam morda pojavljajo ob spremembi prehrane (počutje, energija, prebava, izločanje sluzi/gnoja, akne, ipd.)
 • Druga vprašanja in situacije vezane na prehrano, ki jih je treba sproti razreševati (vprašanja družine, komentarji zdravnika, čustveno stanje in hrepenenja po nezdravi hrani, morebitni konflikti zaradi prehrane – tast, tašča, partner, otroci ipd.)

Svetovalec vam na ta vprašanja odgovarja 1 do 2x na dan v pisni, slikovni ali glasovni obliki.

Po vnaprejšnjem dogovoru lahko svetovalca tudi pokličete in izkoristite njegovo osebno pomoč, ko greste v trgovino, preden greste na kakšno zabavo, ko hočete kaj novega skuhati ipd. ali pa če ga želite samo kaj vprašati ali mu poročati o svojem napredku.

Za koga je primerno intenzivno mesečno prehransko spremljanje?

 • za vse osebe, ki so imele pred posvetom zelo drugačne prehranske navade kot jih je predlagal svetovalec (Zaužili so malo ali nič sadja in zelenjave, preveč rafiniranih žitnih izdelkov in vnaprej pripravljene hrane (kruh, prigrizki, pekarski izdelki), preveč koncentriranih virov maščob (olja, mast) in preveč zdravju nekoristnih visoko beljakovinske prehrane (jajca, ribe, mlečni izdelki).
 • Za vse, ki na svoji poti potrebujejo nekoga, ki dnevno odgovarja na njihova vprašanja, pomaga pri reševanju njihovih izzivov (npr. prehrana na službeni zabavi, rojstnem dnevu, morju, izletu itd.)
 • Za vse, ki želijo nekoga, ki jih opozarja na morebitne napake v prehrani, ki se jih sami niti ne zavedajo in ki jih spodbuja, da poti vztrajajo kljub oviram.
 • Za vse, ki imajo pri prehrani veliko izzivov s strani družinskih članov in socialnega okolja (sodelavci, prijatelji, znanci). Ko spremenite prehrano, namreč to opazijo vsi. In v prehrano se ljudje zelo radi vtikajo in vas sprašujejo, zakaj nečesa ne jeste, ter vas pogosto poskušajo odvrniti od tega. V takih primerih je podpora svetovalca, ki je vaš »angel varuh« neprecenljiva in še kako koristna.
 • Za osebe, ki jim je svet prehrane zelo nov in ne razumejo dobro mehanizmov delovanja telesa ter se sprememb morda tudi bojijo ipd.
 • Za osebe, ki se celo življenje borijo s prehranskimi izzivi (prenajedanje, padec motivacije, hujšanje) in so čustveno bolj nestabilne
 • Za osebe s kroničnimi nenalezljivimi težavami (artritis, diabetes, srčno-žilna bolezen ipd.) – takšne osebe naj v tem procesu tudi vedno sodelujejo in preverjajo stanje pri svojem izbranem zdravstvenem delavcu.
 • Za vse osebe, ki si želijo trajnostnih in velikih sprememb v svojem zdravju in počutju ter ne želijo vseh svojih popoldnevov prebiti v brskanju za kakovostnimi informacijami o prehrani in zdravju – če imate prehranskega svetovalca, bo te raziskave za vas delal on, vi pa boste pobrali »smetano«.
 • Za vse, ki želite jesti bolj zdravo hrano, pa zato ne želite zapraviti celega premoženja.

Kaj vključuje intenzivno mesečno prehransko spremljanje?

 1. Dodaten dokument z navodili za ureditev shrambe in napotki za razporeditev in primerno hranjenje različne hrane v kuhinji (kako hraniti različno sadje, zelenjavo, gomolje, žita, stročnice, pokvarljive izdelke itd.).
 2. Dnevno odgovarjanje svetovalca na vaša specifična vprašanja glede prehrane (nakupovalni nasveti, nasveti za prehranjevanje izven doma, nasveti za pogovore z družino ipd.) in zdravja v osebnem pogovoru prek osebnih sporočil (1 do 3x na dan).
 3. Skupno 1h telefonskih klicev na teden (lahko tudi več krajših klicev).

Dobrega prehranskega svetovalca potrebujete samo enkrat

10 razlogov zakaj je vredno investirati v individualno prehransko svetovanje

 1. PREHRANSKA SAMOZAVEST IN PREVENTIVA – Ko se o prehrani in njenemu vplivu na zdravje enkrat dobro podučite, prehranskega svetovalca ne boste potrebovali nikoli več, saj boste sami sebi najboljši svetovalec. Točno boste namreč vedeli, katero hrano morate jesti, na kakšen način jo morate pripraviti in katera hrana je vašemu telesu nevarna in zakaj. Razumeli boste razvoj in potek kroničnih nenalezljivih bolezni in boste zato lažje pomagali sebi in svojim prijateljem in znancem, če se boste kdaj znašli pred takšnim izzivom. Sebi in družini boste prihranili marsikateri nepotreben obisk pri zdravniku in marsikatero nepotrebno okvaro ali poškodbo vitalnih organov. Naj živi preventiva!
 1. NENASEDANJE NA MARKETINŠKE TRIKE IN POPULARNE (NEVARNE) DIETNE PRIJEME – Z znanjem pridobljenim na osebnem prehranskem svetovanju in intenzivnem spremljanju boste varni pred prehransko propagando, ki vam iz vseh medijev in trgovin ponuja »najnovejšo magično tabletko«, ki bo čudežno rešila vse vaše zdravstvene težave (in mimogrede izpraznila tudi vašo denarnico.
 2. PRIHRANEK – Ker boste s tem prihranili svoj težko prisluženi denar, saj je zdrava prehrana po našem konceptu hkrati tudi zelo cenovno ugodna (večina naših strank v povprečju za prehrano zapravi od 30% do 50% manj denarja za prehrano, kot so ga zapravili pred svetovanjem).
 3. ZADOVOLJSTVO OB OKUSNI HRANI – Ker boste na tem programu lahko vedno jedli do sitega in se ne boste rabili odpovedati slastnim okusom različnih omak in tekstur, pa boste kljub temu z lahkoto dosegli želene telesne in vitalnostne rezultate. Poleg tega bo imela kuhinja manj neprijetnega vonja po hrani zaradi manjše količine živalske hrane.
 4. STABILNA TEŽA IN VITALNOST – izognili se boste nihanjem in jojo efektom, ki spremljajo vse restriktivne diete na tržišču
 5. ZGLED – S pomočjo pridobljenega znanja dober zgled svoji družini, prijateljem in otrokom, ki jim verjetno želite, da dolgo in zdravo živijo. Vi boste po opravljenem programu lahko njihovi vodniki v norem svetu polnem propagandnega zavajanja in polresnic.
 6. BOLJ PAMETNO UKVARJANJE Z VADBO – Z razumevanjem delovanja lastnega telesa boste tudi bolje razumeli pomen vadbe in ne boste po nepotrebnem zapravljali večjih količin denarja za fitnese in vadbene porgrame, ki ste jih včasih pretežno koristili le za to, da bi oblikovali svoje telo. Po našem sodelovanju boste razumeli, kakšno vlogo pri obliki telesa ima vadba in kakšno prehrana in boste vadbene programe izbirali bolj selektivno in preudarno ter boste verjetno več vadbe opravili sproti (hoja, sprehodi, tek v gozdu ipd.)
 7. RAZUMEVANJE PASTI UŽITKA IN USTREZNA PREHRANSKA PRIPRAVLJENOST- Svetovanje in spremljanje vam bosta pomagala razumeti, kako deluje prehranska propaganda in kako v povezavi s hrano delujejo vaši možgani. S tem razumevanjem boste svoje prehransko okolje lažje uredili na način, ki bo za vas podporen, ne pa destruktiven, kot je verjetno bil do sedaj.
 8. MOČNA ZDRAVOJEDA SKUPNOST – Na poti se boste lahko povezali z drugimi ljudmi, ki bodo hodili po isti poti (zaprta FB skupnost), kar vam bo dalo zagon in motivacijo za nadaljnji trud in vztrajanje na pravi poti.
 9. KVANTUMSKI PRESKOK V ZNANJU IN RAZUMEVANJU PREHRANE IN TELESA – Svetovalca boste lahko vprašali, kar boste želeli in boste na ta način v kratkem času o svojem telesu in njegovem delovanju ter o drugih pomembnih tematikah, ki se tičejo vašega zdravja izvedeli več kot nekateri ljudje v celem življenju!

 

Prehranska samozavest je svoboda!

Bistveno je to, da boste zaradi pridobljenega znanja po svetu začeli hoditi odprtih oči in ušes in boste znali bolje presojati vse informacije iz medijev in družbe ter boste postali močnejša oseba. Dejstvo je namreč, da je zdravje področje, ki ga številni ljudje zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne obvladajo, čeprav so morda zelo uspešni na drugih področjih (kapital, osebna rast ipd.). Če boste vi obvladali nekaj, česar ne obvlada velik del populacije, vam bo to dalo posebno moč in konkurenčno prednost, ki jo boste v življenju zagotovo lahko dobro unovčili.

 

Če vas zanima več brezplačnih vsebin, kjer se lahko naučite ogromno o prehrani in zdravju, sledite moji Facebook in Instagram strani. Način prehranjevanja, kot ga priporočam pa lahko preizkusite s pridružitvijo Facebook skupini 21 dnevni škrobnati izziv, kjer imate na voljo podporo, recepte in podrobnejše nasvete za brezplačni 21 dnevni izziv.

Prav tako vam bo zagotovo v pomoč tudi moj YouTube kanal, kjer redno objavljam nove poučne vsebine na temo zdravega in srečnega življenja.

V stiku z mano pa lahko seveda ostanete tudi s prijavo na novice, da ne zamudite prihodnjih blogov, kjer bomo pogledali temne plati beljakovin in razkrili še mnoge druge načine, kako boste lahko prišli do telesa in zdravja, ki si ga želite in zaslužite!

Vaša predana prehranska svetovalka Špela Vehar