Kuharski nasveti z Žano Hrastovšek

Če želite superiorne okuse brez težine v želodcu in na trebuhu, je Žana naslov za vas!

Pri nas doma je bila hrana vedno zelo preprosta. Mineštre, žganci, riž z zelenjavo in podobno. Vse to smo zelo radi pojedli, ne bi pa mogla trditi, da smo uživali v superiornih gurmanskih poslasticah, predjedeh, sladicah. Morda je bilo to za mojo prehransko pot k zdravju pravzaprav zelo koristno saj sedaj ponovno jem več ali manj takšno hrano, s to razliko, da sem se odpovedala salamam, sirom, mesu, jajcem, ribam, olju in procesirani hrani. A vsake toliko se tudi v meni prebudi mali gurman, ki si želi jesti gratinirane njoke ali pa kakšen poseben burger, seveda narejen na rastlinski osnovi, brez olja in živalskih sestavin. Ker moja mama tudi nikoli ni kuhala po receptih, temveč je sestavine bolj ko ne metala v lonec po občutku, tudi jaz nimam navade, da bi recepte delala ali jih predajala naprej, četudi me zanje pogosto sprašujete.

Imam pa veliko srečo, da sem na začetku svoje poslovne poti spoznala Žano Hrastovšek, ki je s celostno rastlinsko prehrano odstranila posledice in simptome Chronove bolezni.

No, Žana je čisto nekaj drugega kot jaz. Čeprav prav tako uživa v enostavnosti, je postala prava mojstrica za gurmanske a vseeno zdrave recepte iz celostnih, cenovno ugodnih in poznanih sestavin, ki jih večinoma lahko dobite tudi pri lokalnih ponudnikih živil. Po njeni hrani se boste zelo dobro najedli, a hkrati ne boste zaužili preveč energijsko bogatih porcij. Največji trik pa je, da boste celoten čas hranjenja preživeli v občutku, da jeste nekaj zelo kaloričnega, saj Žana tako dobro kombinira okuse in teksture, da vas bodo njeni recepti lahko celo malo zmedli.

Ko sem sama prvič na primer preizkusila njen recept za gratinirano kvinojo, sem bila povsem v šoku, da ima nekaj tako kremoznega in slastnega lahko zgolj 500 kcal na porcijo (porcija je res velika!). Recept dobite v njeni brezplačni e-knjigi: Formula za popoln recept.

Če želite spoznati njeno zgodbo in preizkusiti njene jedi, potem obiščite njeno spletno stran, preverite pa tudi njeno inovativno kuharico na karticah, ki je obnorela Slovenijo.

Uživajte v božanskih okusih in imejte vse koristi nizkomaščobne rastlinske prehrane.

Žani lahko sledite tudi na Facebooku in Instagramu, da ne zamudite katerega od receptov in trikov okusne rastlinske kuhinje.

PRIJAVI SE ZA DOSTOP DO TEČAJEV IN OSTALIH VSEBIN.

Vsebine blagovne znamke Lucky Shelly spadajo pod društvo Ena Pot in jih varuje Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP). Do vsebine lahko dostopajo vsi člani kluba Lucky Shelly, ki se odločijo, da bodo s srcem in prostovoljno donacijo podprli delovanje neprofitnega društva. S prostovoljno donacijo imajo doniranci možnost, da dobijo izbrane vsebine brezplačno.

Društvo na podlagi Ustave Republike Slovenije (URS) prepoveduje, da državni organi in njegovi zaposleni dostopajo do vsebin društva.

Pozabljeno geslo?

Še nimaš računa?