Natalija H. – od prenajedanja, utrujenosti in strahu pred ogljikovimi hidrati do uživanja v sadju, krompirju in življenju!

tehtnica

Natalijo poznam že od otroštva, saj se najini starši poznajo iz službenih obveznosti. Zato sem bila toliko bolj presenečena in začudena, ko se je obrnila name po pomoč. V nadaljevanju boste ugotovili, zakaj je tako mlada punca poiskala mojo pomoč in kakšne so bile njene težave s prehrano in telesom, s katerimi se je pred najinim sodelovanjem soočala. Skupaj sva intenzivno delali tri mesece in verjamem, da bo sedaj veliko bolje razumela svoje telo in ne bo več podlegala najrazličnejšim spletnim dietnim trendom. Spodaj lahko preberete njeno izkušnjo z mano in s tem, kako je nanjo vplivala sprememba prehranskih navad in intenzivno prehransko izobraževanje.

Kaj vas je privedlo do odločitve, da se odločite za naše prehransko svetovanje. S kakšnimi izzivi ste se soočali pred našim sodelovanjem?

Za vas sem se odločila ker sem videla pozitivne odzive vaših strank, odlične rezultate, preprost proces, obenem pa pozivo in prijaznost. Pred sodelovanjem sem se soočala z prebavnimi težavami, slab odnos do hrane, strah pred hrano, strah pred ogljikovimi hidrati, zgubjenost med poplavo informacij o prehrani, kaj je prav in kaj ne in katera hrana je “slaba” in katera “dobra”. Mislila sem oz. moje telo se je odzvalo kot da sem alergična na moko/kvas/gluten, pravzaprav je bila pa le moja limfa zamašena od vseh strupov in rezultatov prejšnje prehrane.

Kakšna je bila vaša prehrana pred spremembo? Ste se za takšno prehranjevanje odločili zavestno, ali ste bili tako pač navajeni od doma?

Moja prehrana pred spremembo je bila večinoma na zelo nizkem vnosu ogljikovih hidratov in velikem vnosu beljakovin. Predvsem sem vase vnašala meso, jajca, mlečne izdelke in zelenjavo, ter se ob lakoti prenajedala na procesirani hrani.
Da sem se prehranjevala z živalskimi izdelki, sem bila navajena od doma, za takšno dieto, ki sem jo imela, pa sem se odločila sama.

Ste pred našim svetovanjem preizkusili že kakšen drugi pristop k prehrani? Lahko primerjate svoje prehranjevanje, počutje in energijo sedaj in takrat?
Seveda sem pred sodelovanjem preizkusila mnogo diet. Če primerjam stare diete in način prehranjevanja, ki ga imam sedaj lahko rečem da je razlika kot noč in dan. Nikoli nisem imela energije, bila sem zadirčna, tečna, razpoloženje je nihalo, vsak trenutek v dnevu sem razmišljala o hrani …. Moj dnevni ritual je bil da hodim na hrib v domačem kraju a sem se komaj “privlekla” do vrha. Sedaj sem že zjutraj polna energije, brez kave, energija me drži skozi cel dan, moje razpoloženje ne niha, sem zadovoljna, presrečna ker jem hrano po kateri  je moje telo že od nekdaj hrepenelo in pojem jo lahko kolikor si želim brez omejevanja.

Katere informacije pri našem svetovanju so vas najbolj presenetile v smislu, da zanje še niste slišali, so se pa v praksi izkazale za resnične?

Da ogljikovi hidrati ne redijo! 😉 In da so živalski izdelki slabi za naše telo.

Kje ste imeli pri prehodu na celostno rastlinsko prehranjevanje največ težav?

Težav ni ker to prehrano naravnost obožujem. Težava je bila le pri tem, da nisem mogla verjeti, da lahko toliko pojem in se pri tem ne bom zredila.

Kaj vam je pri rastlinskem prehranjevanju najbolj všeč?

Da jo lahko pojem kolikor si želim, do sitosti in se ob tem ne bom zredila, seveda če jem prave stvari.

Kakšen je videti vaš tipičen dan prehrane?

Prvi obrok oz. prva dva obroka sta običajno sadna, zvečer pa jem kuhan obrok (krompir, riž, polenta…) in zelenjavo. Sem pa ugotovila, da če sem bolj aktivna, mi prija da tudi preko dneva pojem še kak manjši močnejši obrok obrok, na primer ovsene kosmiče.

Kako se počutite na takšni prehrani, kako dolgo že jeste tako in kaj vse se je v tem času pri vas spremenilo?

Počutim se polna energije in tega občutka ter vseh pozitivnih stvari, ki jih ta prehrana naredi mojemu telesu, ne bom zamenjala do konca mojega življenja. Na tej prehrani sem že skoraj 4 mesece. V tem času sem izgubila 7kg, izgubljam celulit, imam močne nohte, v tem času še nisem bila prehlajena (prej sem bila večkrat na zimo), nisem napihnjena …

Vam na takšni prehrani kaj manjka, kaj pogrešate?

Popolnoma ničesar ne pogrešam 🙂

Kako se je na vašo spremembo prehrane odzvala družba oz. družina?

Bilo jim je zelo nenavadano ker sem bila vedno tista ki je planila po mesu (misleč, da je zdrav), prav tako ima celotna družba napačno prepričanje o prehrani brez mesa. To je vplivalo k veliko ponujanju mesa kljub temu, da sem ga odklanjala, posmehovanju, prepričevanju … 

Česa ste se pri prehodu na takšno prehrano najbolj bali?

Popolnoma sem zaupala in se nisem ničesar bala. Edino temu da bi preveč pojedla.

Kaj so bila za vas najbolj zanimiva spoznanja tekom vaše nove prehranske poti?

Da nobeni živalski izdelki niso primerni za naše telo, da je naše telo narejeno za stvari, ki zrastejo v naravi, da lahko sadja pojemo zelo veliko, prav tako ostalih škrobnatih stvari, da olje ni primerno za uživanje, saj je kalorično zelo gosto, da se vsi odpadki od prevelikega uživanja beljakovin stekajo v limfo …. 

Ste se naučili česa novega?

Zelo veliko, Špela je polna znanja, izobražena ženska, polna informacij … To vse nesebično deli med nas. 

Bi ljudem priporočali, da si omislijo prehransko svetovanje. Komu bi to priporočali in zakaj?

Definitivno bi prav vsem priporočala prehransko svetovanje. Vsem –  zdravim, tistim, ki si želijo izgubiti odvečne kilograme, predvsem pa tistim, ki imajo zdravstvene težave.

Kakšna je vaša izkušnja s prehranskim svetovanjem. Kje vidite največjo prednost intenzivnega prehranskega spremljanja?

Špela je bila v primerjavi z drugimi svetovalci neverjetno podkovana z znanjem, takoj začutiš njeno bogastvo znanja, ima odgovor na vsako težavo, bila je odzivna ob katerikoli uri si ji poslal vprašanje, da ne rečem koliko informacij je podajala preko telefonskih klicev.
Prednost intenzivnega spremljanja je, da imaš vedno na voljo nekoga na katerega se lahko obrneš – ko se soočimo s težavo, ko si v trgovini in ne veš kaj kupiti, ko ne veš kaj bi spekel ob praznovanju, da bo še vedno primerno za naše telo … Enostavno rabimo, da nas nekdo intenzivno usmerja v tem novem svetu in ko osvojimo oz. preide v navado, se lahko znajdemo sami.

Kakšni so vaši dolgoročni cilji? Ste s prehrano spremenili še kaj drugega?

V prihodnosti bom vse pridobljene navade obdržala, ob tem pa si želim prebrati še mnogo knjig ki jih je Špela priporočila.
Poleg boljšega počutja in urejene prebave zdaj zopet bolj samozavestno nosim obleke, ki sem jih prej že pospravila v kot. Tudi moj partner počasi postopa po moji poti, saj vidi, kako se takšna prehrana odraža na telesu.

Imate kakšno sporočilo za naše sledilce, kaj kar bi radi posebej poudarili?

Vsakemu, ki tole bere, bi položila na srce naj se odloči za sodelovanje s Špelo. Vsaj telefonski klic. Šele ko pričneš sodelovati, vidiš koliko hudega delamo svojemu telesu, kaj to pomeni na dolgi rok, zakaj smo ljudje bolni, zakaj se ne počutimo dobro, zakaj imamo odvečne kilograme … Žalostno je da iščemo rešitve, šele ko se to prične kazati na našem zdravju.

Če vas zanima, kako so videti obroki, ki ne le vsebujejo dovolj beljakovin, temveč vsebujejo tudi druge pomembne snovi za človeško zdravje, ste vabljeni, da sledite moji Facebook in Instagram strani. Način prehranjevanja, kot ga priporočam pa lahko preizkusite s pridružitvijo Facebook skupini 21 dnevni škrobnati izziv, kjer imate na voljo podporo, recepte in podrobnejše nasvete za brezplačni 21 dnevni izziv. Če si želite moje osebne pomoči, se lahko prijavite na moje osebno svetovanje in spremembe uvedete hitro in korenito.

Prav tako vam bo zagotovo v pomoč tudi moj YouTube kanal, kjer redno objavljam nove poučne vsebine na temo zdravega in srečnega življenja.

V stiku z mano pa lahko seveda ostanete tudi s prijavo na novice, da ne zamudite prihodnjih blogov, kjer bomo pogledali temne plati beljakovin in razkrili še mnoge druge načine, kako boste lahko prišli do telesa in zdravja, ki si ga želite in zaslužite!

PRIJAVI SE ZA DOSTOP DO TEČAJEV IN OSTALIH VSEBIN.

Vsebine blagovne znamke Lucky Shelly spadajo pod društvo Ena Pot in jih varuje Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP). Do vsebine lahko dostopajo vsi člani kluba Lucky Shelly, ki se odločijo, da bodo s srcem in prostovoljno donacijo podprli delovanje neprofitnega društva. S prostovoljno donacijo imajo doniranci možnost, da dobijo izbrane vsebine brezplačno.

Društvo na podlagi Ustave Republike Slovenije (URS) prepoveduje, da državni organi in njegovi zaposleni dostopajo do vsebin društva.

Pozabljeno geslo?

Še nimaš računa?