Nina J. – endometrioza ni večna obsodba

sadje in zelenjava

Endometrioza je poškodba različnih tkiv maternice, ki je naše zdravstvo ne zna razložiti in ustrezno ukrepati. Iz njim neznanih razlogov na zunanji strani maternice in jajčnikov nastajajo rane, ki se ob neustreznem celjenju spreminjajo v izrastline, ciste in se vnemajo in zato ženskam povzročajo hude bolečine. A kot vsako poškodbo, se tudi endometriozo da poceliti in odpraviti, če naredimo sledeče: 1. odstranimo vzrok poškodbe in 2. telesu omogočimo hrano in aktivnosti, ki telesa ne ovirajo oz. mu celo pomagajo pri procesu samozdravljenja. Poškodbe telesu povzroča predvsem hrana, ki ima veliko kislega celičnega odpada (procesirana hrana, meso, jajca, ribe, mlečni izdelki, kava, pravi čaji ipd.), celjenje pa telesu omogoča hrana, ki mu daje predvsem vodo in energijo (presno sadje z dodatkom zelenjave). Kuhana nizkobeljakovinska hrana (gomolji in neprava žita) je v tem procesu nevtralna in jo oseba, ki se želi ozdraviti, lahko uporablja (krompir, sladki krompir, riž, proso, ajda, kvinoja). Nina je bila pred najinim sodelovanjem precej obupana, saj ima stresen življenjski slog, otroke in veliko obveznosti, endometrioze pa so njeno zelo izčrpale. Na mesečni ravni je namreč stalno močno krvavela in se je med med mesečnim perilom tudi močno potila ter slabo spala. Sedaj je po 4 mesecih te prehrane na zelo dobri poti k samoozdravitvi, vendar pa samozdravljenje ne gre brez čiščenja. Redno “zboleva” za anginami, ki jih je v preteklosti zatirala z antibiotiki, saj se njeno telo želi očistiti kislin in gnoja, nakopičenega v njenem limfnem sistemu, zaradi katerega je v prvi vrsti sploh dobila endometrioze, saj so le te poškodovale njena tkiva. Sedaj te kisline silijo iz njenega telesa s pomočjo vročin, izkašljevanja in izpihovanja gnoja in sluzi. Vsak, ki se poda na pot samozdravljenja mora razumeti, da poškodbe v telesu ne nastanejo slučajno in da jih vedno nekaj povzroči. In če želimo biti zdravi, bomo to lahko naredili le tako, da vzrok poškodbe telo zapusti. Če smo dolga leta svoja telesa zlorabljali z neustrezno prehrano in stresnim življenjskim stilom, ki dodatno pripomore k povišanem izločanji kislin na ravni celične presnove, ne moremo pričakovati, da se bomo očistili čez noč.

Tole je Ninina zgodba do danes, verjamem, da bo vsak mesec samo še boljša, če bo Nina vztrajala pri svoji odločitvi, da se ozdravi.

Kaj vas je privedlo do odločitve, da se odločite za naše prehransko svetovanje. S kakšnimi izzivi ste se soočali pred našim sodelovanjem?

Za prehransko svetovanje sem se odločila zaradi slabega počutja in zdravja. Imela sem konstantne bolečine zaradi endometrioz. Bila sem nenehno utrujena, brezvoljna včasih tudi razdražena. 

Kakšna je bila vaša prehrana pred spremembo? Ste se za takšno prehranjevanje odločili zavestno, ali ste bili tako pač navajeni od doma?

Prehranjevala sem se po konceptu tradicionalne prehrane kitajske medicine. Za takšno prehrano sem se odločila zavestno.  

Ste pred našim svetovanjem preizkusili že kakšen drugi pristop k prehrani? Lahko primerjate svoje prehranjevanje, počutje in energijo sedaj in takrat?

Prehranjevala sem se po konceptu tradicionalne kitajske medicine (TKM). Počutje pri takem prehranjevanju je bilo super. Energija in odpornost sta bili na višku. Izgubila sem kile, koža je postala prožna, celulit je izginil. Zbolela nisem niti 1x. Če primerjam s sedanjo prehrano je sedaj plus v tem, da nisem non stop za štedilnikom. S prehrano po TKM sem prenehala zaradi pomanjkanja časa (malice v službi, prehranjevanje po uri).

Katere informacije pri našem svetovanju so vas najbolj presenetile v smislu, da zanje še niste slišali, so se pa v praksi izkazale za resnične?

Da sadje ne redi. 

Kje ste imeli pri prehodu na celostno rastlinsko prehranjevanje največ težav?

Prve tri dni je bilo najbolj mučnih, saj sem dobila grozen glavobol. Angine in prehladi me prav tako mučijo še sedaj po 4-ih mesecih, vsak mesec 1x. Glede na to, da prej nisem zbolela po par let, sedaj te prehlade težko sprejmem, kljub temu da sedaj že vem, da se s tem telo čisti. 

Kaj vam je pri rastlinskem prehranjevanju najbolj všeč?

Preprostost, naravnost (narava), čim manj predelave in razlage Špele Vehar :).

Kakšen je videti vaš tipičen dan prehrane?

Do treh popoldne uživam samo sadje – 2x se do sitega najem. Okoli 16ih začnem kuhati za vso družino, takrat tudi jaz pojem en topel obrok (naložen toliko kolikor gre:) ).

Kako se počutite na takšni prehrani, kako dolgo že jeste tako in kaj vse se je v tem času pri vas spremenilo?

Na takšni prehrani sem že tri mesece.  Počutim se super, lahkotno, telo ima več moči, prebava je v redu. Spremembe so vidne na telesu – imam manj kil, bolečine od endometrioz so izginile, menstruacije so krajše in neboleče, podočnjaki niso več opazni. 

Vam na takšni prehrani kaj manjka, kaj pogrešate?

Včasih pogrešam 2 topla obroka, namesto enega. Včasih tako tudi prakticiram, vendar grem naslednji dan hitro nazaj na 2x sadje, 1x topel obrok zaradi boljšega počutja.

Kako se je na vašo spremembo prehrane odzvala družba oz. družina?

So sprejeli. Ob povabilu na kosilo k domačim mi obrok skuhajo posebej.

Česa ste se pri prehodu na takšno prehrano najbolj bali?

Lakote.

Kaj so bila za vas najbolj zanimiva spoznanja tekom vaše nove prehranske poti?

Da je endometrioza poškodba tkiva, ki se jo lahko odpravi in poceli in ne bolezen.

Ste se naučili česa novega?

Da je endometrioza poškodba tkiva.

Bi ljudem priporočali, da si omislijo prehransko svetovanje. Komu bi to priporočali in zakaj?

Seveda, bi. Celotni družini in prijateljem. Za dolgo in zdravo življenje. 

Kakšna je vaša izkušnja s prehranskim svetovanjem. Kje vidite največjo prednost intenzivnega prehranskega spremljanja?

Prednost je v tem, da te svetovalec žene naprej, ti da nov zagon, ko ti pade volja. Špela mi je odgovorila na čisto vsa vprašanja, vedno mi je bila na voljo.

Za spodbujanje, da ta prehrana postane način življenja in ne samo trenutni detox je tudi podporna skupina na FB portalu.

Kakšni so vaši dolgoročni cilji? Ste s prehrano spremenili še kaj drugega?

Odpraviti endometriozo –  dokončno. Zraven sem dodala malo telovadbe, sprehode in refleksoterapijo.

Imate kakšno sporočilo za naše sledilce, kaj kar bi radi posebej poudarili?

V življenju učenec sreča učitelja takrat ko ga najbolj potrebuje. No jaz sem Špelo na FB portalu našla ob pravem času. Da je nisem “preskočila” so razlog njeni videi in razlage. Vse ti takoj postane jasno. Ni nakladanja, ni ovinkarjenja, ni nagovarjanja v nakup “tega in onega” prehranskega dodatka. V ceno svetovanja je všteta pomoč, spremljanje, odgovori, recepti, pojasnila…Ob vsem tem pa še lahko prebereš ali si ogledaš video z zgodbami resničnih ljudim, katerim je Špela že pomagala in kateri so ji za to resnično hvaležni. S Špelo se ti življenje enostavno obrne na boljše:).Hvala

Če imate osebno težavo ali vas zanima več o tem konkretnem primeru, mi lahko pošljete sporočilo na info@luckyshelly.com in z veseljem vas bom povezala s stranko, ki je pripravljena z vami deliti svojo izkušnjo.

Če vas zanima, kako so videti obroki, ki ne le vsebujejo dovolj beljakovin, temveč vsebujejo tudi druge pomembne snovi za človeško zdravje, ste vabljeni, da sledite moji Facebook in Instagram strani. Način prehranjevanja, kot ga priporočam pa lahko preizkusite s pridružitvijo Facebook skupini 21 dnevni škrobnati izziv, kjer imate na voljo podporo, recepte in podrobnejše nasvete za brezplačni 21 dnevni izziv. Če si želite moje osebne pomoči, se lahko prijavite na moje osebno svetovanje in spremembe uvedete hitro in korenito.

Prav tako vam bo zagotovo v pomoč tudi moj YouTube kanal, kjer redno objavljam nove poučne vsebine na temo zdravega in srečnega življenja.

V stiku z mano pa lahko seveda ostanete tudi s prijavo na novice, da ne zamudite prihodnjih blogov, kjer bomo pogledali temne plati beljakovin in razkrili še mnoge druge načine, kako boste lahko prišli do telesa in zdravja, ki si ga želite in zaslužite!

 

PRIJAVI SE ZA DOSTOP DO TEČAJEV IN OSTALIH VSEBIN.

Vsebine blagovne znamke Lucky Shelly spadajo pod društvo Ena Pot in jih varuje Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP). Do vsebine lahko dostopajo vsi člani kluba Lucky Shelly, ki se odločijo, da bodo s srcem in prostovoljno donacijo podprli delovanje neprofitnega društva. S prostovoljno donacijo imajo doniranci možnost, da dobijo izbrane vsebine brezplačno.

Društvo na podlagi Ustave Republike Slovenije (URS) prepoveduje, da državni organi in njegovi zaposleni dostopajo do vsebin društva.

Pozabljeno geslo?

Še nimaš računa?