SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine Luckyshelly.com (v nadaljevanju tudi SPP) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno trgovino Luckyshelly.com (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje Špela Vehar, stanujoča na: Gasilska ulica 4, 4226 Žiri. Davčna številka njene fizične osebe je: 85284017. Njena fizična oseba je ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik ali Luckyshelly.com).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Luckyshelly.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Luckyshelly.com in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (zaključka spletnega naročila). Uporabnik je ob zaključku naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z zaključkom naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

V trenutku, ko naročnik zaključi naročilo, je med ponudnikom in naročnikom elektronsko sklenjena naročniška pogodba. Pogoj za zaključek naročila je potrditev SPP ter strinjanje z njimi.

Podatki o človeku, ki stoji za trgovino luckyshelly.com:

:Špela :Vehar
Gasilska ulica 4, 4226 Žiri

e-pošta: info@luckyshelly.com
davčna številka: 85284017

 

 

Varovanje osebnih podatkov

Luckyshelly.com se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

 

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete na strani Politika zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan ponudniku posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan ponudnika obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

 

 

Postopek nakupa

Kupec izbere artikle in jih doda v košarico. Pred nadaljevanjem na blagajno pregleda košarico in izvede morebitne popravke. Ko uporabnik klikne na gumb “Na blagajno”, se mu prikaže forma za vpis podatkov. Nato vpiše svoje podatke ter izbere naslov dostave (e-naslov za spletne produkte ali fizični naslov za fizične produkte). V tem koraku kupec prav tako izbere način plačila. Pred zaključkom naročila se mora uporabnik strinjati s SPP. Po zaključki naročila kupec preko elektronske pošte prejme obvestilo, o prejemu in potrditvi naročila. V primeru, da je kupec izbral plačilo po predračunu, je predračun avtomatsko priložen obvestilu.

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po izvedenem (v primeru plačila s kreditno kartico) oziroma prejetem plačilu (pri plačevanju prek bančne transakcije) kupec po e-pošti prejme račun in e-produkte. Kadar kupec naroči fizične produkte, račun na svoj e-naslov, ki ga je navedel ob naročilu, prejme takrat, ko smo njegovo naročilo predali poštnemu ponudniku v dostavo.

 

Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in jo za nedoločen čas. Kupec jo ima v prilogi e-pošte, ki jo je prejel po tistem, ko smo prejeli njegovo plačilo (v primeru e-produktov) oziroma po tistem, ko smo njegovo naročilo predali poštnemu ponudniku v dostavo (fizični produkti). Če kupec iz kakršnega koli razloga ne prejme e-pošte ali jo pomotoma izbriše, lahko svoj račun dobi tako, da napiše e-sporočilo na info@luckyshelly.com (kjer navede ime in priimek, da lahko njegovo naročilo najdemo) ali pokliče na +38640826364 in mu bomo njegov račun ponovno poslali na ustrezen e-naslov.

 

 

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z nakazilom na račun ponudnika po izdanem predračunu
  • s kreditno kartico prek vmesnika Stripe 

 

Cene

Vse cene so navedene v EUR. DDV je obračunan in vključen v vse cene navedene na spletni strani, ker je podjetje z dnem 1.10.2020 postalo zavezanec za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb cen. Cene se oblikujejo tudi na osnovi posebnih akcijskih ponudb, pri uvajanju novih artiklov ali promocijskih akcij.

 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo z zadevo “Potrditev naročila”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

 

 

Dostava

E-produkti

Naročene e-produkte ponudnik Luckyshelly.com boste prejeli najkasneje en dan po izvedenem plačilu prek bančnega prenosa (plačilo mora biti najprej vidno na ponudnikovem tekočem računu) in takoj po izvedenem plačilu s kreditno kartico ali preko Paypal računa na navedeni e-mail naslov. E-produkte boste dobili prek domene info@luckyshelly.com. Če produkta ne vidite v svojem poštnem predalu, preverite tudi vsiljeno pošto in se prepričajte, da vaš poštni predal ni preveč poln.

 

 

Področje dostave za fizične produkte

Naročeno blago ponudnik Luckyshelly.com dostavlja s Pošto Slovenije z oznako priporočeno. Dostavljamo samo na naslove v republiki Sloveniji. Produkte odpošljemo iz našega skladišča v 1-2 delovnih dneh od prejema plačila.

 

 

Čas dostave

Produkte odpošljemo iz našega skladišča v 1-2 delovnih dneh (pon do pet) od prejema plačila, Pošta Slovenije pa jih bo do vas dostavila v 1-2 delovnih dneh, tako da lahko svoje blago pričakujete v 2-4 delovnih dneh.

 

 

Prevzem fizičnih produktov

Naročene produkte v fizični obliki je kupec dolžan prevzeti v terminu in na lokaciji, ki ju je izbral ob naročilu. Obvezan je plačati blago na način, ki ga je izbral pri oddaji naročila.

 

 

Račun

Kupec ob plačilu in prejemu blaga prejme račun v elektronski obliki. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vklopi razum, zahtevaj račun.

Stroški dostave

O stroških dostave je kupec obveščen pred zaključkom naročila. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb cen dostave. Cene se oblikujejo tudi na osnovi posebnih akcijskih ponudb, pri uvajanju novih artiklov ali promocijskih akcij.

 

 

Cena dostave

Za vsa naročila do vrednosti 70 evrov zaračunavamo stroške dostave v višini 3,5 evrov (DDV je vključen v to ceno dostave). Za naročila nad 70 evrov je poštnina za kupca brezplačna.

Prehransko izobraževanje Špela Vehar s.p. lahko pri posameznem artiklu odstopa od tega pravila in naročeno pošilja brez stroškov pošiljanja, kar je razvidno v prvem koraku postopka naročanja.

 

Pri plačilu po predračunu/ponudbi, s plačilnimi karticami ali preko PayPala ni dodatnih stroškov.

 

 

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Luckyshelly.com. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Luckyshelly.com ali v drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov ter brezplačne poštnine. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 

  • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
  • Na zaključku blagajne v okence ”promocijska koda” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”potrdi”.
  • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
  • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila

Kupec ima skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema svojega naročila ponudniku pisno sporoči, da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V tem primeru reklamacijo sporoči v pisni obliki na e-naslov, kjer v predmet sporočila zapiše “Reklamacija”. Ponudnik bo v dogovoru s kupcem pripravil dobropis, zagotovil menjavo blaga v čimkrajšem času ali vrnil kupnino najkasneje v roku 14 dni po izdaji dobropisa. Vračilo kupnine bo izvršeno na pisno sporočeni OR oz. TRR kupca. Kupec mora blago vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini v roku 14 dni od prejema blaga. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

 

Kupec nima pravice do odstopa od nakupa (in posledično vračila blaga) za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. (43.č člen ZVPot)

 

 

Komunikacija

S kupcem bomo v stiku prek sredstev komunikacije na daljavo, razen če bo kupec temu izrecno nasprotoval.

 

 

Prijave na e-novice

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, kampanje itd.), na njegov elektronski naslov. To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede ob prejemu e-novice s klikom na gumb »odjavi«, ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila ali pa s sporočilom na e-poštni naslov: info@luckyshelly.com

 

S prijavo na e-novice želite biti obveščeni o novostih in promocijah na Luckyshelly.com.

 

Slike in opisi produktov in storitev na spletni strani

Ponudnik se zavezuje, da se bo po svojih najboljših močeh trudil zagotavljati pravilnost in točnost podatkov, objavljenih na spletnih straneh. V primerih, ko tudi ponudnik predhodno ne izve za morebitne spremembe lastnosti blaga, roka dobave ali cene, zaradi prehitrih sprememb na tržišču, se obvezuje, da bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga.

Ponudnik ima možnost odstopiti od pogodbe s stranko izključno v primeru, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Trgovec ni odgovoren za posledice uporabe izdelkov, kupljenih v spletni trgovini, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsa vsebina na spletni strani trgovca je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij ter ne more nadomestiti posveta s strokovnjakom.

Trgovec ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja kupca ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina. Trgovec deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za kupce. V morebitnih sporih si prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

 

Trgovec se ves čas trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku. Kupci lahko kadarkoli opozorijo trgovca na morebitne napake.

 

Stvarna napaka

Napaka je stvarna, kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla ali z vračilom izdelka ali z nedvoumno fotografijo izdelka (odvisno od artikla, o tem stranko obvestimo v samem postopku).
Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, če se napaka pokaže v roku dveh let po prevzemu blaga. Kupec ima časa dva meseca od odkritja napake, da o tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake.

Obrazec za prijavo stvarne napake je dostopen s klikom tukaj.

 

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožbe lahko oddate prek e-poštnega naslova info@luckyshelly.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Stremimo k temu, da bi rešili morebitne spore sporazumno. Ponudnik se zaveda, da je značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi zadosten argument za to, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Ponudnik si prizadeva, da do sporov ne prihaja, v kolikor pa, naj se le-ti rešujejo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo. Če to resnično ne bi bilo možno, spore rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.Podjetje,ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

PRIJAVI SE ZA DOSTOP DO TEČAJEV IN OSTALIH VSEBIN.

Vsebine blagovne znamke Lucky Shelly spadajo pod društvo Ena Pot in jih varuje Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP). Do vsebine lahko dostopajo vsi člani kluba Lucky Shelly, ki se odločijo, da bodo s srcem in prostovoljno donacijo podprli delovanje neprofitnega društva. S prostovoljno donacijo imajo doniranci možnost, da dobijo izbrane vsebine brezplačno.

Društvo na podlagi Ustave Republike Slovenije (URS) prepoveduje, da državni organi in njegovi zaposleni dostopajo do vsebin društva.

Pozabljeno geslo?

Še nimaš računa?