Kuharica: Brezgrešne jedi

Na svojem blogu nas že nekaj let navdušuje z brezgrešnimi sladicami, v knjižici Brezgrešne, jedi pa nam Sonja predstavi 19 receptov jedi, ki so jo poleg zdravih sladic najbolj navdušili.

Pri kuhanju je Sonjo vedno najbolj zanimalo kako na zdrav način pripraviti tiste jedi, s katerimi se ljudje najpogosteje pregrešimo. Najprej so to bile sladice, sedaj pa nam preko receptov pokaže kako sami na preprost način pripravimo domače polnovredne žemljice in kruhke, testo za pite, testenine in zavitke, krekerje, ter sirčke, namaze in smetane.

S pripravo receptov v knjižici bomo okušali nekatere klasične prekmurske jedi, pa tudi italijanskih, grških in bolj orientalskih okusov ne manjka. Med drugim v knjižici najdeš recepte za brezgrešno pico, prekmurske dödöle, grško zelenjavno pito in italijansko farinato. Vse to pripravljeno v brezgrešni različici: s polnovrednimi žiti in stročnicami, semeni in oreščki, z različno zelenjavo in s sadjem za bolj sladke okuse.

V nekaterih receptih Sonja uporabi majhne količine olja, ki pa se lahko brez težav ukinejo ali zamenjajo z drugimi sestavinami. Enega od receptov iz kuharice lahko preizkusite tukaj.

Glavne prednosti kuharice

Fotografije brezgrešnih jedi

Kuharica vam bo dala enostavne a povsem avtorske recepte, ki jih je Sonja razvijala dolgo časa, s preučevanjem tradicionalnih slovenskih jedi in spreminjanjem teh jedi na način, da so postale manj mastne, lažje prebavljive, a ravno tako izjemno okusne.

Odzivi kupcev